2/19/2010

Holly Miranda - The Magician's Private Library

Jei kada nors girdėjote grupę TV on the Radio, galite nutuokti, kad debiutinį atlikėjos Holly Miranda albumą prodiusavo toks Dave Sitek. Ne itin subtiliai, tiesiog copy paste būdu perkeltos firminės TVOR triūbelės - tiesiai iš pernykščio Dear Science, o ir kitas grupės balsas Kyp Malone čia pat - Forest green oh forest green ir Slow burn treason.

Išvydęs The Magician's private library viršelį, tikėjausi kokio nors Cocteau Twins šešėlio, tačiau tikėjausi per daug - cypsi mergiotė ir tiek. Kai stengiasi neatsilikti nuo "fono", skamba kaip kokia Roisin Murphy, o Canvas prašosi Laurie Anderson šaltumo.

Istoriniai šaltiniai teigia, kad prieš sutikdama Dave Sitek ji dainavo kažkokioje Bruklino punk grupėje. Galbūt čia ir bėda - prodiuserio paliktos erdvės jai perdaug, jos balso dinamika vos pulsuoja. Bendras rezultatas - atrodo, kad projekto vidury Sitek pamatė, kad š.... gaunasi ir paliko ją studijoje vieną. Visai įdomus eksperimentas yra Sleep on fire, tačiau jis skamba albumo pabaigoje, kai galva perkrauta skausmingų bandymų kažką "išlaužti".

Gal skambės ir kiek žiauriai, tačiau mielai pasiklausyčiau TVOR stiliaus instrumentinių koliažų be gerb.Mirandos vokalinių pastangų.

610

1 komentaras:

  1. gerb. Miranda, kaip verčia Alkonas, yra bugienis (holly) ;) galėjo mergaitę tarp jų ir paguldyti.

    AtsakytiPanaikinti