2/12/2010

Аквариум - День Радости

Albumas День радости - tai praėjusių metų gruodžio 14 dienos koncerto Jekaterinburge įrašas, jei neklystu, pirmasis oficialus šiuolaikinės Аквариум sudėties "gyvas" diskas. Kiekvienas, apsilankęs grupės koncerte žino, kad studijiniai B.G. ir kompanijos darbai išgryninami ir įgauna savo geriausią formą nesibaigiančių "akvariumistų" turų metu. Tad kodėl "laivas" pasirodo tik po dešimties susigrojimo metų? Priežastys tam, matyt, labai pragmatiškos, nes neoficialių įrašų tiesiai iš garso pulto - internete nors vežimu vežk, reikia tik paieškoti. Kita priežastis - kad grupės branduolys (B.G, Borisas Rubekinas, Olegas Šaras ir Igoris Timofejevas) iš tiesų puikiai jaučiasi ir kiekvienas atrado savo vietą grupės skambesyje, nė kiek neužgoždami vienas kito.
День радости užfiksuota dūdoriaus Brian Finnegan'o meistrystė klausytoją stebinusi jau studijinėje Аригато versijoje, tai čia - nėra ką kalbėti.
Dar vienas pliusas - kad tai visas koncertas, o ne kelių turo pasirodymų kompiliacija, kai siekiama į albumą sukišti kuo daugiau hitų. Taigi, pirmąkart nuo skandalingojo Электричество įrašo Tbilisyje čia galima pajusti, kokios iš tikrųjų nuotaikos tąkart buvo Аквариум - šiek tiek melancholiški ir siekiantys nušvitimo. Albumo kulminacija - beveik niekad gyvai negrojama Мне было бы легче петь ir besišypsanti tėviška išmintis Дерево.
Ką gi, never-ending-tour tęsiasi, bet grupės skambesys po poros mėnesių jau kitoks. Šiek tiek pailsėti linkusį B.G. šiuo metu jau keičia į repertuarą sugrįžusi punk-rokinė Мама анархия. Koks bus pavasaris - nežinia, bet patikimi šaltiniai tikina, kad pavasaris bus Vilniuje.

810

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą