1/22/2010

Los Campesinos! - Romance is Boring

Kažkada buvo laikai, kai grupės leisdavo albumus kasmet, dukart per metus, o tokios hyper-aktyvios asmenybės kaip Frank Zappa neapsiribodavo ir keturiais. Tuo tarpu šiandien britų indie-pop grupė Los Campesinos! išleidžia savo trečiąjį albumą per trejus gyvavimo metus ir yra savotiškas unikumas – nerealiai produktyvūs fermeriai.

Romance is boring yra nuoseklaus vystimosi etapas – iš Campesinos būdingos indie kakofonijos čia jau išryškėja pamėgtos intonacijos, gitarų ir vokalo manieros. Atsiranda šiek tiek kreivo skambesio (In medias res ir Plan A) ir netgi tekstas apie lavoną oro uoste – kažkas naujo. Pasirodo Los Campesinos! tinka sproginėti ne tik nerūpestingo optimizmo užtaisais. Dar neįprasčiau girdėti ramius instrumentinius eksperimentus kaip 200-212. Nykštys aukštyn, kad evoliucionuoja visas skambesys, įdomiai klausosi daugybė atskirų Romance is boring epizodų.

Nors tokių užvedančių gabalų kaip debiutinis You! Me! Dancing! arba You’ll need those fingers for crossing, šių metų ( J ) albume ir nerasite, ima įkvėpimas tikėtis, kad tai tik pereinamasis laikotarpis ilgoje grupės diskografijoje.

Kai klausai Who fell asleep in, supranti ir dar vieną keistą inovaciją – Los Campesinos! meistriškai lėtina tempą, bet vokalo frazių intensyvumas ir tonacijos lieka tokie pat pasiutėliški kaip ankstyvuosiuose grupės įrašuose. Indie bliuzas išrastas.
810

Los Campesinos!- Romance Is Boring

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą