6/16/2009

Lotus Plaza - The Floodlight Collective

Svajingoji Deerhunter pusė – gitaristas Lockett Pundt – pasivadinęs Lotus Plaza savanaudiškai atriekia savąją pyrago dalį, kad galėtų parodyti viską, ką moka ir daro geriausiai – kelti švelnų, melodingą triukšmą. Vokalas girdimas tik vos vos, sunkiai prasimušantis pro gerai pažįstamus gitaros garsus. Kartais tai iš tamsaus alubario ūkanų aidinti liūdna country-ritmo-grupė (Quicksand), o kartais Nirvana, pasiekusi nirvaną (Whatgrows?).

Kalbant apie The Floodlight Collective – tai albumas, užgriebiantis arba bent jau bandantis apžioti DAUGIAU tomis pačiomis priemonėmis. Tekstai, balansuojantys ties nebūties tema, yra tarsi nebūtini. Vokalas nepaprastai organiškas, kaip pagreitintas debesų judėjimas dangumi. Pinasi neviltis su būties džiaugsmu, o dar po minutės – prisijungia viena iš tūkstančių Pundt‘o gitarų.

Hipnozė ausiai? Veikiausiai ne. Konceptualu? Nekvepia. Lotus Plaza sugeba balansuoti šiek tiek erzindamas klausytoją nesibaigiančiomis pamaldomis prastos įrašo kokybės Dievams, tačiau nauja banga to paties sūraus vandens muša su vis nauja energija.
710

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą