6/25/2009

Ganglians - Monster Head Room + Ganglians 12''

Ganglians - dar viena lo-fi / „įsirašyk pats“ estetiką propaguojanti grupė - šįkart iš Sakramento. Šiais laikais, groti lo-fi, regis, reiškia bet kokiu atveju susilaukti daugiau ar mažiau dėmesio. Namų sąlygomis įsirašinėjančių ir nešvaria produkcija pasižyminčių grupių globėjas bei dar vienų Brooklyn'o lo-fi atstovų Woods kuruojamas Woodsist label'as per pusantro mėnesio išleido net du Ganglians įrašus, todėl apie abu iš karto.

Ganglians įkvėpimo semiasi 60-uosiuose - psychedelic, surf, garage, todėl tiek debiutinis „self-titled“ mini LP, tiek pilnos trukmės Monster head room yra labai vasariški (nesunku patikėti, kad Ganglians iš Kalifornijos).

Pirmajame aštuonių dainų debiute daugiau ieškojimų, eksperimentavimo, skirtingų idėjų, bet tai tik suteikia mini albumui įvairovės: nuo triukšmingos Rats man, kiek labiau eksperimentinių Majorly masked ir Snake eyes iki shoegazinės Stuck under town. Tikėtina, kad šiuo įrašu Ganglians norėjo išbandyti savo jėgas muzikos rinkoje ir tas bandymas, regis, pavyko, nes, praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po pirmojo įrašo išleidimo, pasirodęs Monster head room buvo išpirktas per savaitę, o Woodsist label'ui neliko nieko kita kaip tik išleisti papildomą tiražą.

Jeigu Ganglians 12'' sudėti grupės bandymai ir ieškojimai, tai Monster head room Ganglians atrodo apsisprendė, ką nori groti, todėl „full- length“ išėjo daug nuoseklesnis. Kartu ir ramesnis bei labiau pop, jame daugiau akustinių baladžių ( To June arba Modern African Queen), mažiau iškraipytų gitaros garsų (distortion'o). Šiame albume dar daugiau 60-ųjų nuotaikų, o kartais (jei ne skirtingi vokalai) Ganglians muzikoje galima atrasti ir nemažai panašumų su pačiais label'o bosais bei kolegomis Woods (Cryin' Smoke). Ir aišku jokiomis moderniomis, aukštos kokybės įrašinėjimo technologijomis čia nekvepia - aplinkos garsai ir triukšmai dažnai sukuria gyvai atliekamų kūrinių įspūdį.

Nors greičiausiai Monster head room netaps metų albumu (neatrodo, kad pati grupė turėtų tokių pretenzijų), o ir Ganglians muzika ypatingu inovatyvumu turbūt nenustebins, tačiau tiek Ganglians 12'', tiek Monster head room puikiai tinka vasaros sezonui. Patartina klausyti abu.

8 10

1 komentaras: