6/24/2009

The Gossip - Music For Men

Britų laikraštis „The Independent“ apie naująjį The Gossip albumą kalba gana palankiai, įvertina 4 iš 5, suranda Music for men daug įdomaus ir netgi lygina Beth Ditto vokalą su Janis Joplin. Likusi muzikos medija deda babilonui parsidavusias išperas į šuns dienas.

Akivaizdu, kad The Gossip santykis su muzikos verslu, kritikais ir klausančia auditorija be galo sudėtingas. Nuo paskutinio albumo Standing in the way of control praėjo trys metai ir per tą laiką daug kas pasikeitė. Vidutiniokai vieno hito dėka tapo tikromis žvaigždėmis, nesitraukiančiomis nuo MTV ekranų. Na gerai, ne tik dėl hito. Beth Ditto daugelio amerikiečių akyse sulaužė grožio standartus – ar tik nebus tai „McDonald‘s“ ar „Burger King“ suorganizuota kampanija „Valgyk ir nesirūpink kaip Ditto“? O populiarumas visada turi ir Ball and chain iš Janis Joplin dainos.

Nulipus nuo „Rolling Stone“ ir „New Musical Express“ viršelių, anksčiau ar vėliau tenka grįžti į studiją ir būti grupe. Maža to, reikia sukurti kažką naujo. Ant "Columbia" išleisto albumo viršelio ne populiarioji Beth, o būgnininkas Hannah Blilie. Taip The Gossip realybės šou žiūrovus nori paversti naujais savo muzikos klausytojais. Nes pakeliui į šlovės viršūnę, atrodo, išbarstė senus.

Ar neteks Beth Ditto dėl savotiško akligatvio ir vėl kaltinti savo išvaizdą, pavertusią ją tikra įžymybe? Tikėkimės, kad jos pofigizmas iš tiesų yra neapsimestinis, nes ateityje jai jo dar prireiks. Jokiu būdu nesakau, kad „man jos gaila“, tik labai abejoju, ar muzika ir darbas studijoje Beth ir ko vis dar teikia malonumą.

Yra simpatiškas kūrinys For keeps, Beth balsas gražiai „plaukia“ Four letter word, linksmai pastriksėti galima su Spare me from the world. Ilgai galvojau, ką primena Heavy cross – ogi Londono chuliganus Joanna and The Wolf su tautiete Joana Mikalauskaite priešaky. Tačiau kai klausai tokių š.. kaip Love long distance ir Pop goes the world, dingsta visas apetitas.

Nenoriu pasirodyt besivaikantis madų, tačiau Music for Men skamba lyg įrašytas prieš kelis metus – kai per pasaulį žygiavo dar neatsibodę Franz Ferdinand, o jautresni subjektai nešiojo prisisegę The Bravery ženkliuką.
410

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą