10/29/2009

Dizzy Jaguars! - Spinning

Svajokliai iš saulėtosios Kalifornijos Dizzy Jaguars! tiesiog skraido padebesiais ir jų galvos tikrai nenuleistos į „šūzus“. Šiek tiek anksčiau, rugsėjį išleistą Spinning turėtų papildyti ir mini-albumas Soft sleep. Ritmo mašina, dvi elektrinės gitaros ir skirtingas lo-fi perturbacijas išgyvenantis vokalas.

Dreambathe beveik atgims My Bloody Valentine – ir būtent tokie kūdikiški, kaip aprašyta Dinozauro kiaušinyje, o Blood surfer – nesumeluota The Jesus and Mary Chain maniera. Žodžiu, viskas apgaubta švelniu, bet nerūpestingu naivumu, būdingu praėjusio dešimtmečio pradžios undergroundiniams garso eksperimentams.

Mane visada žavėjo neišsivysčiusių gotų gebėjimas tarti tokius žodžius kaip „death“, „heartbreak“, „suicide“ su palaiminga nušvitimo intonacija ir panašiai generuojamomis gitaros akordais. Tas pats ir su You always break my heart. O liūdnesnio šiub-šiub-šiub nei Dijni neišgirsite niekur.

Puikiai nuteikia ir prie albumo prikergtas b-saidas Waitin, on a summer day. Gabalas diskotekiškai ir stilingai pamiksuotas, o po to vėl aptalžomas lo-fi trūkumais ir trūkčiojimais. Galėtų tai būti netgi nauja muzikinė pakraipa. Ar jau verta sakyti yra?

710


Dizzy Jaguars- Cali Orange

1 komentaras:

  1. ak. koks gražus albumo viršus!

    (t.y. tas ak., dėl kurio turėtų būti susimąstyta dėl b.dali ištraukimo iš ūkanų)

    mhm.

    AtsakytiPanaikinti