10/05/2009

No Age- Losing Feeling EP

Ar prisimenate No Age? Kad neužmirštumėte jie išleidžia keturių dainų EP. Iš karto pasakysiu, kad viskas čia taip pat gerai kaip ir anksčiau- jokių ypatingų naujovių, bet kartu ir nėra jausmo, kad grupė kartotųsi ar bandytų įtilpti į savo pačių anksčiau apsibrėžtus rėmus, kaip dažnai atsitinka, grupei išleidus antrąjį ar trečiąjį įrašą.

Pirmojoje titulinėje Losing Feeling mus pasitinka ramus išplaukęs shoegazinis gitaros rifas, panašiai kaip Weirdo Rippers laikais, tik laukti pusę dainos, kol įsijungs būgnininkas nebereikia, o nuo tos akimirkos, kai tai atsitinka, triukšmo palaipsniui daugėja, kol galiausiai reverbuojanti gitara ir kiti efektų pedalais generuojami garsai susilieja į vientisą ūžesį, o būgnininkas nebesivaržo. Bet visa ši garso masė vis tiek išlaiko struktūrą bei nostalgišką nuotaiką ir netampa šiurkščiu lo-fi/noise (kaip dažnai atsitikdavo Weirdo Rippers albume).

Antrąją EP dainą Genie galime drąsiai laikyti balade. Būgnininkui leidžiama pailsėti (neskaitant to, kad jis yra grupės vokalistas), o tuo tarpu gitaristas, manipuliuodamas efektais, iš visiškai paprasto rifo išspaudžia įdomių dalykų. Gal kiek neįprasta, bet įsivaizduokite No Age grojančius nostalgišką folk ir gausite Genie.

Trečiajame Aim at the Airport būgnininkas vis dar ilsisi. Tai labiausiai improvizacinė kompozicija iš visų keturių, be vokalo ar įsimintinos melodijos- tik vientisa siūbuojanti, reverbuojanti beveik ambientinė jūra, iš kurios pamažu išsiskiria vis griežtėjantis gitaros solo.

Ir galiausiai You're a Target. Kažkada kažkur teko skaityti, kad No Age groja dream punk, ir jeigu toks dalykas iš tiesų egzistuoja, tai You're a Target toks apibūdinimas tinka geriausiai, nors iš esmės tai yra tiesiog labai geras shoegaze ir punk muzikos derinys, puikiai derantis prie viso EP nuotaikos.

Drąsiai galima teigti, kad su Losing Feeling EP No Age jokiu būdu nenuleidžia kartelės žemiau. Noriu dar.

910



No Age- youre a target

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą