10/10/2009

Headlights - Wildlife

Iš tikrųjų žodžiu indie kitam žmogui mes neperduodame jokios žinutės. Šis terminas apima ir po savo sparnu glaudžia tiek muzikinių stilių ir filosofijų, kad už nugaros jau seniai liko „independent“ principo šaknys. Tačiau kiekvienas žino savąjį indie atitikmenį – aukso vidurį, nuo kurio prasideda muzikinės klajonės į visas puses.

Man tai būtų grupė Headlights, sugrįžtanti su jau-nežinia-kelintuoju albumu Wildlife. Išdykę, tačiau nemokantys muštis. Palyginus tarkim su britais Los Campesinos! jie neskamba taip nerūpestingai ar studentiškai – lyg juos varžytų 10 kažkieno įsakymų arba pažadas grįžti namo iki 23 valandos. Kaip ir praėjusių metų Some racing, some stopping išgirsite daug 60’s ar net 50’s populiariosios muzikos motyvų. Kol Headlights muzika tik ausyse – tai indie, o šokių aikštelėje iškart virstų retro. Tokios dainos kaip Get going tiesiog užmuša savo paprastumu.

Atsirado vienas kitas elektroninis motyvas. Galbūt tai sutapimas, tačiau prieš metus buvo išleistas labai puikus Headlights remiksų rinkinys – gal jie pasiklausė? Pavyzdžiui, vargonai tapo elektroniniai, ir tai puikiai gula į bendrą kontekstą. Vis dėlto. Perklausius visą Wildlife, negali išskirti nė vienos dainos, nesužiba ir visas albumas. Tiesiog puiki eilutė pilnėjančioje grupės diskografijoje.

610


Headlights- Get Going

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą