3/17/2010

Wye Oak - My Neighbor / My Creator EP

Dar nespėjo atvėsti pernykštis The Knot, o Wye Oak jau pristato naują EP taikliu pavadinimų deriniu My neighbor / My creator.
Labiausiai stebina pirmosios dvi šio mini-albumo dainos. Lo-fi audroje paskendusi My neighbor kreipia dueto skambesį madingesne linkme, nors pati daina - iš The Warning ar Take it in serijos. Visiška naujiena yra antroji - indie-rokenrolinė Emmylou. Ji apsieina be pasiteisinimų, kad Wye Oak tik dviese, kad jie yra into-folk ir kažkam gali skambėti melancholiški. Emmylou tonacija grupei tokia neįprasta, kad neatpažįstamai skamba ir Jenn Wasner vokalas. Tai toks pavykęs eksperimentas: kas būtų jei iš Wye Oak atimtume jų infantilišką gaivalą? Aišku viena - kažką atimti arba kažkuo pasipildyti duetas bando pats. Galbūt ir tarpinis EP reiškia, kad trečiojo albumo verta laukti kitokio. Ir kitokio iš esmės.
Mažiau vykęs eksperimentas yra I hope you die - minorinė dainelė, kokių iš grupės jau norisi sulaukti kuo rečiau. Wasner gitarą pakeitę šlykštūs 'adult' baladžių klavišiniai sugriauna pačią idėją, dėl kurios Wye Oak ir buvo pastebėti - originalūs gitaros rifai plius Andy Stack kairė būgnais, dešinė - boso klavišais.
Panašu, kad visi šie eksperimentai konservatyviąją porelę pakabino pavojingoje situacijoje - išgryninti naują skambesį ir palikti vietos senajam arba išgroti visus uždirbtus dividendus firminiu vokalu svetimuose plastmasiniuose rėmuose. Kol kas lūpinė armonikėlė Emmylou šėlsta žymiai geriau už bet kokį pop standartą.
710

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą