3/14/2010

Forest Swords- Dagger Paths

Olde English Spelling Bee yra vienas iš tų tikrai nepriklausomų leibelų (ne kokių nors dukterinių Sony BMG ar Warner Music padalinių), kurie leidžia šviežiausius muzikos projektus, dažniausiai mažabiudžečius ar visai bebiudžečius, tačiau pačius nuoširdžiausius ir kūrybiškiausius ar inovatyviausius.

Toks yra ir Forest Swords projektas. Muzika neapribota žanrų rėmų ar vyraujančių tendencijų. Na bent jau iš dalies. Jau kuris laikas dalis nepriklausomos muzikos žengia lo-fi keliu ir Forest Swords iš jo neišklysta, tačiau atrasti panašiai grojančių nebūtų labai lengva. Forest Swords nepriskirsi nei Bruklino, nei San Francisko ar kokio nors Ostino lo-fi scenai visų pirma dėl to, kad žmogus atsakingas už šį projektą, ne tik, kad nėra iš anksčiau minėtų miestų, bet ir apskrtai nėra amerikietis. Forest Swords yra iš Liverpulio, ir šiuolaikinės britų muzikos įtaka jaučiama. Turiu omenyje UK didmiesčiose užgimusią, dub ritmu ir sodriom boso linijom prisotintą elektroninę muziką (dubstepo terminas, manau, jau nebeaprėpia visko, kas iš šios muzikos išsirutuliojo). Todėl ir Burial tarp Forest Swords myspace'o draugų visai nestebina. Tačiau tarp tų draugų yra ir Sun Ra, ir HEALTH (pastarųjų įtaka aiškiausiai jaučiama If Your Girl dainos antroje pusėje), todėl tikėtis tiesiog dar vieno tamsaus urbanistinio dubstep peizažo neverta. Greičiau jau prerijų ar stepių peizažai iškyla mintyse. Be to Forest Swords muziką galima drąsiai vadinti psikodeline (todėl mėgstantiems kategorizuoti norisi lipdyti visokias psichodelic dub etiketes).

Dagger Paths dainose jaučiama keista įtampa- tribal perkusija dažnai primena kokios nors indėnų genties karo giesmes, gitaros reverbuose ir elektroniniuose efektuose besiblaškančios sempluoto vokalo atplaišos, kuria paslaptingą, vaiduokišką atmosferą. Bet jei vaiduoklių nebijote siūlau paklausyti, nes Forest Swords tikrai šviežia.

810

Paryškintasis



Forest Swords- Miarches

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą