3/07/2010

The Ruby Suns - Fight Softly

Puikiai pamenu vieno-žmogaus-orkestrėlio The Ruby Suns albumą Sea Lion, pasirodžiusį 2008-aisiais. Tuomet linksmos vaikų darželio melodijos su spalvotu albumo viršeliu plaukė kartu su daugybe kitų indie naujienų ir užkliuvo. Yra kažkas. Kad tai jaunuolio Sun Ryan McPhun talentas, suprantu tik dabar, klausydamas šviežieną Fight softly.
Nebėra jokio besišypsančio indie - apsisukimas jei ne 180, tai 90 laipsnių tikrai. Elektronika, primenanti Animal Collective praėjusių metų šedevrą ir atitinkamai aidintis atlikėjo balsas. Keista, bet faktas - kelių žmonių kombinacija yra žymiai pastovesnis darinys nei košė vieno ir to paties asmens makaulėje. Kai susiburiama, gimsta taisyklės, o The Ruby Suns leidžia sau tai, už ką šiuolaikinės muzikos klausytojai turėtų šį vardą tiesiog palikti šalikelėje.
Pretenzingas grūvas Cinco švelniai pajuokia pernykščius debiutantus Passion Pit, netrukus į mūsų dienas perkeliamas chaotiškas paradas Cranberry, o dar vėliau surengiama šizo-diskoteka How kids fail.
Tai nėra indie, tačiau nuotaika tikrai nesubjurs - pozityvo pakankamai. Atrodo, kad autorius paklausė, kaip šauniai įvairūs remiksuotojai pasidarbavo su kolegų Headlights kūriniais ir nusprendė imtis darbo pats.
7 10

3 komentarai:

  1. o klauset toro y moi?
    jie draugai man rodos

    jis tiesiog puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha, klausėm (bent jau aš), taigi chillwave'o klasika:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aha, klausėm (bent jau aš), taigi chillwave'o klasika:)

    AtsakytiPanaikinti