8/09/2010

Best Coast - Crazy For You

Buvusi Pocahaunted vokalistė Bethany Cosentino, kartu su naujais bendraminčiais subūrė "lengvo" ir nė kiek nespygliuoto indie grupę Best Coast. Neseniai leiblas "Mexican summer" tėškė ir debiutinį kolektyvo ilgagrojį - Crazy for you. Albumas negali būti vertinamas vienareikšmiškai, nes su savo dainomis Best Coast eina drąsiai ir be specialiai išskirtinių ypatybių. Imkite ir klausykite dainas su naiviais tekstais apie meilę, išsiskyrimą, nepasiekiamus Bethany vaikinus, bandykite užsikabliuoti už vidutiniško patrauklumo gabalų.
Šiandien tai skamba kaip kritika, tačiau prieš dvidešimtmetį languotais marškiniais vilkinčių grunge ir indie grupių kelias į "žinomumą" buvo kaip tik toks. Niekada nežinai, iš ko gausis Velocity Girl, o iš ko Smashing Pumpkins. Todėl šiandien man patiko Goodbye. Ką toliau reikia daryti pagal pasirinktą scenarijų? Koncertuoti, koncertuoti, koncertuoti... Kita vertus, akivaizdu, kad muzikos pasaulio ne-naujokai Best Coast nesiekia tapti super-grupe, o veikiau atsiriekti savąją klausytojų auditorijos dalį tiesiog grojant gerą, pastovų ir nuspėjamą indie - aukščiausiame šios muzikos ešalone šiandien tai nėra pats dažniausias atvejis. Didžioji dalis pradedančiųjų dar neatsikando eksperimentų su lo-fi, hipsteriškomis manieromis, elektronika. Taigi, nišą Best Coast bet kokiu atveju užsiėmė gana įdomią ir laiko patikrintą. Tik ar užteks parako jų dainoms, pavyzdžiui, kaip panašų daiktą malantiems The Pains of Being Pure at Heart? Kritikos šiuo požiūriu grupės "kompozitorei" Bethany negaili netgi albumą liaupsinantis Pitchfork.
Mano nuomone, jeigu Best Coast sugebės ir toliau laikytis kad ir tokiame pačiame lygyje - jie neišvengiamai pateiks dar daug įdomios muzikos - apie tai sufleruoja tokios dainos kaip Honey ir The end.
610

Best Coast - When I'm With You from Pete Ohs on Vimeo.

1 komentaras:

  1. o man albumas net labai patiko.. http://jukebox.lt/2010/09/21/best-coast-crazy-for-you-2010-mexican-summer/

    AtsakytiPanaikinti