6/27/2010

Horace Andy - Serious Times

Apie sunkius laikus Serious times traukiantis Horace Andy yra vienas iš žinomiausių reggae scenos balsų. Plačiajai publikai jo vardas visų pirma siejasi su Massive Attack, su kuriais veteranas rastamanas bendradarbiauja iki šiol. Perkračius bet kokį roots muzikos grojaraštį, senų Horace Andy singlų pakanka, o štai naujesnius jo kūrybos vingius aš taip pat pražiopsojau. Pirmasis įspūdis - muzika žymiai radikalesnė. Jaunystėje pamėgtas romantines temas išstūmė rasta-geopolitika - su Etiopija, king of kings, žodžiu, kaip priklauso. Nors albumo pradžia šiek tiek erzina savo lovers-rock stilistika ir amerikietišku pritariančio vokalo stiliumi, tačiau vėliau aštrumo priduoda ir visą albumą įsiūbuoja puikūs dub nuklydimai.
Serious times buvo įrašinėjamas žymiausiose Jamaikos (ir ne tik) studijose kaip Tuff Gong, o Horace Andy talkino ištisas reggae desantas. Pakaks pasakyti tiek, kad ritmo kontrolę užtikrino legendinis būgnininkas Leroy "Horsemouth" Wallace, galbūt kažkam geriau pažįstamas kaip reggae kino epo "Rockers" pagrindinis herojus.
Kaip sufleruoja papildoma dub versija, pagrindinis Serious times gabalas yra Cool it down - ir iš tikrųjų pirmu klausymu kabina būtent šis nepriekaištingai "sutvarkytas" laukinio roots ir šiuolaikinio Jamaikos skambesio miksas su įsikalančiu priedainiu. Asmeniškai man įsikalė ir dar dvi tykios Horace Andy deklaracijos That light ir Rumors of war.
Keliam nykštį aukštyn ir per daug nesusižavėję atiduodam saulėtiems vasaros klausymams - juk atostogos jau ne už kalnų.
710

Horace Andy Live Reggae Sun Ska 2009 from Martin Dubu on Vimeo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą