11/04/2009

Julian Casablancas - Phrazes For The Young

Gerai, dabar Julian Casablancas yra pop. Bet koks pasikeitimas, žinoma, yra sveikintinas dalykas, tačiau Casablancas ne Bowie. Jo kaip atlikėjo faktūra monotoniška, o dainavimo maniera – visada paniurusi. Yra ir daugiau priežasčių, kodėl sunku klausytis šių pasikeitimų. Pamenu, kai Julian‘o vadovaujami The Strokes amžių sandūroje įsiveržė į roko muzikos sceną ir jų skambesys tapo išskirtinai atpažįstamas – su niekuo nesupainiosi.

Žengti į priekį Julian Casablancas bando solo debiutu Phrazes for the young, bet daugiausia tai tik dirbtinos priemonės – painiojami visokie new wave motyvai (11th dimension), kantri guldomas su breiku (Ludlow st.). Firminė The Strokes ritmika, intensyvumas ir gitarų partijos – vietoje.

Geriausiai pavykusiu Phrazes for the young kūriniu aš laikau 4 chords of the apocalypse – bitliška baladė ir visiškai kitoks Casablancas. Patyręs ir dainuojantis „frazes jaunimui“. Stebėtis visa likusia albumo muzika nėra pagrindo. Tiesą sakant, paskutiniame The Strokes albume First impressions on earth, taip pat būta bandymų groti kitaip ir tai niekam nepatiko – albumą „išvežė“ tradicinio grupės stiliaus dainos.

Nors tokios dainos kaip Glass sukelia neaiškų nostalgijos jausmą ar kažką panašaus, „papimpinti“ Strokes nesiklauso nors tu šauk. Palyginti su kita muzika, aprašoma patstutoks.lt, šis albumas pasieks nepalyginamai didesnę klausytojų auditoriją, todėl nenoriu sudaryti įspūdžio, kad jis blogas. Tai iš tiesų talentinga kūryba ir kokybiškas įrašas.

810


Julian Casablancas- Out of the blue

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą